Shirley

Shirley (født 1923) er bosatt i Seattle , og har vært aktivt medlem av Raging Grannies i rundt 10 år. Raging Grannies er en aktivist organisasjon som arbeider for å øke bevisstheten om problemstillinger vedrørende fred og sosial og økonomisk rettferdighet gjennom sang og humor. Arbeidet har ført Shirley i arresten 12 ganger, men det stopper ikke henne fra å kjempe for det hun tror på! I filmen er det ikke damenes arbeid med Raging Grannies som er i fokus, snarere det nære vennskapet mellom Shirley og Hinda og problemene de to kvinnene møter når de prøver å forstå maktelitens tankegang, økonomisk vekst og mantraet om at vi må shoppe for å redde økonomien vår . Før hun pensjonerte seg, jobbet Shirley som førskolelærer i en barnehage. Hun har også jobbet med teater. Shirley har fem barn, syv barnebarn og fjorten oldebarn.

Hinda

Hinda (født 1929) er også bosatt i Seattle og har vært politisk aktiv i mange år. Hinda og Shirley møttes da de begge var med i en teatergruppe som het "Playback" for 30 år siden. Hindas foreldre var jødiske og flyktet fra Russland til USA under den russiske revolusjonen i 1917. Hinda vokste opp i New York og fikk sin utdanning ved Brooklyn College. Femten år senere flyttet hun til Seattle, hvor hun oppdro sine to barn, studerte dans og tok en mastergrad i rådgivning. Hun har vært danser på Northwest Theatre og sluttet seg til Raging Grannies i 1999. Hinda har to barnebarn som hun er veldig glad i.
 

Håvard Bustnes

regi/produsent
Håvard Bustnes er en prisbelønt regissør og produsent fra Trondheim, regiutdannet fra Høyskolen på Lillehammer og eier av produksjonsselskapet Faction Film. Hans to siste dokumentarfilmer Helsefabrikken og Blod & Ære er blitt vist over hele verden. Blod & Ære vant Amandaprisen for beste dokumentar og prisen for beste nordiske dokumentar under Nordisk Panorama i 2008. Håvards filmer er blitt vist på NRK, TV2, SVT (Sverige), YLE (Finland), TV4 (Irland), TVP (Polen), Aljazeera (Midtøsten og Nord-Afrika) og NHK (Japan) og på festivaler i Sverige, Sveits, Canada, Polen, USA, Sør - Korea, Tsjekkia, Tyskland, Belgia og Danmark.

Christian Falch

Produsent
Christian Falch er utdannet ved Idefagskolen i Trondheim og har siden 2003 vært leder for produksjonsselskapet Gammaglimt AS. Christian produserer også dokumentarer for Faction Film. Hans dokumentarfilmer er vist på kino og i norsk og internasjonal fjernsyn og på festivaler som Fantastic Fest i Austin, Sitges i Spania, CHP:DOX i Danmark, Volda, BIFF, Red Carpet, Minimalen og Kosmorama i Norge. I tillegg har han hatt opptredener på MipDoc i Cannes, argentinske Latin Side of the Doc og DocPoint i Finland. Hans seneste produksjoner er Opprørske oldemødre, Exorsisten i det 21. århundre, Treason, Kampen om Thamshavnbanen og Street of Dreams .

Jesper Jack

Co-produsent
Jesper Jack (Fridthjof Film) er utdannet ved Den danske filmskolen. Siden 2007 har han jobbet både som regissør , redaktør , formatutvikler og klipper på serier og enkeltstående dokumentarer. Hans film Armadillo vant nylig Emmyprisen for beste dokumentar. Jesper har tidligere jobbet som filmkonsulent hos Dansk filminstitutt.

Viggo Knudsen

Fotograf
Viggo Knudsen er en talentfull filmfotograf bosatt i Trondheim. Han har en MFA i Cinematography fra American Film Institute Conservatory i Los Angeles og startet sin karriere som kameraassistent på en rekke reklame- og spillefilmer. Viggo har vært fotograf på mange dokumentarer og jobbet som co-fotograf på enda fler, f.eks: Liv & Ingmar, Exorsisten i det 21. århundre, The Final Member, Skywatchers, The Temptress og Mali's mamma.

Anders Teigen

Klipper
Anders Teigen har klippet en rekke prisvinnende dokumentarer som Blod & Ære (Beste Nordiske Dokumentar 2008), Fra fengsel til parlament (Gullstolen, beste dokumentar 2008) og Armbrytersken fra ensomheten (svensk Guldbagge, beste dokumentar 2004 ). I 2009 ble Anders nominert til Amandaprisen som Norges beste klipper. Anders har redigert over 30 dokumentarer siden han gikk ut fra den Norske filmskolen i 2000, og har bidratt til å bringe interessante karakterer, gripende historier og viktige tema ut til små og store skjermer .

Paolo Pallavidino

Co-produsent
Paolo Pallavidino leder produksjonsselskapet EiE Film i Torino, Italia. Han oppdaget dokumentarfilmens magiske verden i 2004 og har siden produsert dokumentarer for nasjonal og internasjonal fjernsyn. I 2007 deltok han på EuroDoc og er i dag aktiv på den internasjonale scene hvor han har co-produsert et titalls filmer og pitchet prosjekter i Barcelona, Thessaloniki, Toronto, Amsterdam og Bardonecchia.

Lars K. Andersen

Manuskonsulent
Lars K. Andersen ble utdannet fra Den danske filmskolen i 1996. Siden da har han skrevet over 12 manus for TV-serier, spillefilmer og dokumentarer. En av hans mest kjente verk er den danske spillefilmen Flame and Citron.

Line Halvorsen

Lansenringsansvarlig
Line Halvorsen har jobbet som regissør og klipper på over 20 dokumentarer og serier for norsk og internasjonal TV . Hennes siste filmer Et steinkast unna, USA mot Al-Arian og Å leve uten penger, har alle har vunnet en rekke priser. Line er glad i å tenke utradisjonelt og ser alltid etter nye, innovative måter å distribuere dokumentarfilm på.

Faction Film

Selskapets Profil
Faction Film er et prisvinnende produksjonsselskap i Trondheim som utvikler og produserer dokumentarfilmer for et norsk og internasjonalt fjernsynsmarked. Dokumentaren En vakker tragedie, om en ballettskole i Russland, har vunnet en rekke priser og er blitt vist over hele verden. Dokumentarserien Abrahams barn fikk strålende kritikker og blir distribuert internasjonalt gjennom det israelske selskapet Cinephil. Kinodokumentaren Blod & Ære vant Amandaprisen for beste dokumentar samt pris for Beste nordiske dokumentar under Nordisk Panorama. Alle filmene er blitt vist på festivaler og fjernsyn verden over.